Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavuz halkına hitap etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavuz halkına hitap etti için yorumlar kapalı 85457

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagauz Özerk Yeri’nde soydaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Avrupa başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde etnik ve kültürel farklılıklar kaşınmaya çalışılıyor. Asırlardır aynı toprağı paylaşan, aynı havayı soluyan, geçmişi ve geleceği ortak olan toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Kültürel ırkçılık dünyanın dört bir ucunda, âdeta bir veba salgını gibi, gün geçtikçe yayılıyor. Buradaki soydaşlarımızın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor” dedi.

Moldova resmî ziyareti dolayısıyla Gagauz Özerk Yeri’nin başkenti Komrat’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gagauz Türklerine hitap etti. Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon’un da iştirak ettiği programda, Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gagauz Yeri Nişanı” takdim etti.

“Bugün burada kardeşlik var, bugün burada dayanışma var, iş birliği var, elbette burada Moldova ile Türkiye’nin kadim dostluğu var” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagauzlu Türk soydaşlara 81 milyonluk Türk milletinin selamlarını getirdiğini söyledi.

“ZİYARETİMİZ, MOLDOVA VE GÖKOĞUZ YERİ’YLE TÜRKİYE’NİN DAYANIŞMASINI DAHA DA PERÇİNLEDİ”

Ziyaretinin, Moldova ve Gökoğuz Yeri’yle Türkiye’nin dayanışmasını daha da perçinlediğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetiyle bu buluşmaya vesile olan Moldova Cumhurbaşkanı Dodon’a teşekkür etti.

Bugünlere kolay gelinmediğini, karşısında duran dayanışma manzarasına kolay ulaşılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünlere kendinden önceki Türkiye Cumhurbaşkanlarının, Türkiye’yle Moldova’nın ortak geleceğine inanan devlet ve siyaset adamlarının gayretiyle gelindiğini kaydetti.

Gökoğuz Yeri’nin 1994 yılında özerk statüye kavuşmasına katkı sağlayan 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’i, dönemin Moldova Cumhurbaşkanı Mircea Snegur’u ve o dönemde Gökoğuz Türklerinin önderi Stefan Topal’ı şükranla yâd ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zor zamanlarda halklarının geleceğine yön veren ve bu topraklarda güzel bir miras bırakan liderlerin çabaları asla unutulmayacaktır” dedi.

“FİZİKİ SINIRIMIZ OLMASA DA BİZ MOLDOVA’YI KOMŞU ÜLKE OLARAK GÖRÜYORUZ”

28 Eylül’de vefat eden Gökoğuz Yeri’nin Kurucu Başkanı Stefan Topal için, “Gökoğuz kimliğinin ve dilinin sadık evladının toprağı bol olsun” temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Onlar bu dünyadan göç ettiler, ama geride bizim sahip çıkmamız ve çok daha ileriye taşımamız gereken bir miras bıraktılar. İnşallah bizler de Türkiye ve Moldova liderleri olarak bu mirası daha da ileriye götüreceğiz. Son 16 yılda attığımız adımlar bu mirasa sahip çıkma hususundaki güçlü irademizin birer yansımasıdır.”

Türkiye’yle Moldova arasındaki bağların Gökoğuz Yeri’ni de içine alacak şekilde son 16 yılda her alanda daha da perçinlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün iki ülkenin; tarihte hiç olmadığı kadar birbirine yakın olduğunu, birbirine fiziki sınırları olmasa da Moldova’yı bir komşu ülke olarak gördüklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Moldovalı dostlarımızın dertleriyle dertlenmeyi, sevinçleriyle mutlu olmayı bir görev biliyoruz. Moldova’nın toprak bütünlüğünün korunmasına büyük önem veriyoruz. Hem Moldova’daki, hem de Gökoğuz Yeri’ndeki gelişmeleri tıpkı komşularımızdaki hadiseler gibi çok yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MOLDOVA’NIN DÜNYA SAHNESİNDE HAK ETTİĞİ KONUMA ULAŞMASI İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ”

Türkiye olarak gerektiğinde eldeki tüm imkânları Moldova halkı için seferber etmekten çekinmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA’yla, iş adamlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla, Moldova’nın dünya sahnesinde hak ettiği konuma ulaşması için gayret sarf ettiklerini, Moldova halkının ve Gökoğuz Türklerinin kara gün dostu olmayı sürdüreceklerini söyledi.

1994 yılında diğer devletler iç çatışmalarla kıvranırken Gagauz Türklerinin ve Moldovalıların kardeşçe yaşamayı seçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa’nın birçok ülkesi geleceğine karamsarlıkla bakarken, sizler bu topraklarda huzuru, barışı, dayanışmayı tercih ettiniz. Moldova ve Gökoğuz halklarının bu kararı her türlü takdirin üzerindedir. Sizlerin bu asil tavrı tam anlamıyla bir demokrasi ve medeniyet örneğidir” sözlerine yer verdi.

“BU TOPRAKLARDAKİ BARIŞ VE HUZUR ORTAMININ BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen 24 yılda kendilerini idare etme olgunluğunu gösteren siz soydaşlarımızı gönülden kutluyorum. Kendi kimliğinizi, dilinizi, iç barışınızı, birliğinizi, dirliğinizi koruyarak bu güzel mirası evlatlarınıza, torunlarınıza aktarmanızı diliyorum. Bilhassa içinde bulunduğumuz dönemde bunun son derece önemli olduğuna inanıyorum. Zira Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde etnik ve kültürel farklılıklar kaşınmaya çalışılıyor. Asırlardır aynı toprağı paylaşan, aynı havayı soluyan, geçmişi ve geleceği ortak olan toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Kültürel ırkçılık dünyanın dört bir ucunda adeta bir veba salgını gibi gün geçtikçe yayılıyor. İslam karşıtlığından yabancı düşmanlığına, etnik milliyetçilikten terörizme kadar birçok sorun birarada yaşama idealimize sekte vuruyor. Buradaki soydaşlarımızın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor. Her birinizin bu bilinçle hareket edeceğine inanıyorum. Bu topraklardaki barış ve huzur ortamının bozulmasına hiçbirinizin müsaade etmeyeceğini düşünüyorum.”

“Tarihî” olarak nitelediği ziyareti kapsamında verimli görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine yükseltme kararı aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın dost ülke Moldova ile yeni bir dönemin kapılarını açacağını belirtti. Gagauz Türklerine hitaben, “Moldova ile kurduğumuz ortak geleceğin köprüsü sizlersiniz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın, sizin gücünüz Moldova’nın gücü, Moldova’nın gücü sizin gücünüzdür” diye ekledi.

Moldova Parlamentosu’nda üç Gagauz Türk milletvekili bulunduğuna, Gagauz Özerk Yeri Başkanı Vlah’ın da Bakanlar Kurulu üyeleri arasında yer aldığına değinerek, Gagauz Türklerini temsil eden bu kişilere siyasette çok önemli iki görev düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birincisi Gökoğuz Yeri’nin sesi olmak, ikincisi de Moldova ile diyalog kanallarını hep açık tutmak” şeklinde konuştu.

“MOLDOVA’DAKİ SEÇİMLERDE BİRLİĞİNİZİ VE DAYANIŞMANIZI KORUMAK İÇİN OYUNUZA SAHİP ÇIKIN”

Gelecek yıl 24 Şubat’ta Moldova Parlamentosu ve 19 Mayıs’ta da başkanlık seçimleri için Gagauz Türklerinin sandığa gideceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Her birinizin vatandaşlık görevi, bu süreçte birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı korumak ve oyunuza sahip çıkmaktır. Sandıktan çıkan her sonuç halkın özgür iradesini yansıtır ve saygıyı hak eder. Oradan çıkacak sonucun belirleyicisi de siz olacaksınız. Şimdiden sonuçların Gökoğuz Yeri ve Moldova için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Türkiye olarak, Gökoğuz Türklerinin kendi vatanlarında hayatlarını en üst standartlarda sürdürebilmeleri için destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toprakların topyekûn kalkınması için üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi. Kongaz Süleyman Demirel Moldova Türk Lisesi 1999 yılından beri Türk ve Moldovalı öğretmenler vasıtasıyla eğitim verdiğini, sağlık tesisi olmayan yerlere sağlık tesisi yaptıklarını, kreşler açtıklarını, mevcut hizmet binalarını yenileyip eksikleri giderdiklerini gelecek yıl Komrat’ta büyük bir eğitim kompleksi inşa etmeye başlayacaklarını müjdeledi.

Komrat’ta bugün Altındağ Belediyesi tarafından onarılan Kültür Evi’ni ve TİKA tarafından yaptırılan hastaneyi açtıklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökoğuz Yeri’nin buradaki tüm gençler için parlak bir gelecek sunabilecek altyapıya sahip olması gerektiğini vurguladı. “Moldova’nın yardıma en çok ihtiyaç duyan bölgelerinden biri olması Gökoğuz Yeri’nin kaderi değildir, olmamalıdır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Dodon’un Gökoğuz Özerk Yeri’ne olan samimi desteğinin, tüm devlet makamlarınca devam ettirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

“KOMRAT’TA TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU HİZMETE AÇILACAK”

Konuşmasında, Komrat’ta Türk Başkonsolosluğu’nun hizmet vermeye başlayacağını ve konuyu Moldova Cumhurbaşkanı ile ele aldıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başkonsolosluğumuzun da faaliyete geçmesiyle burada Türkiye’ye açılan yeni bir kapınız daha olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gagauz Türklerine hitaben sözlerini şöyle sürdürdü: “Moldova ailesinin bir parçası olarak ülkenin resmî dilini de en iyi şekilde öğrenmenizi ve kullanmanızı önemli görüyorum. Bu sayede hem Moldova’nın beşeri zenginliğini artıracak, hem de Gökoğuz Yeri’nin kalkınmasına katkıda bulunacaksınız. Sizlerin anadili olan Anadolu’da analarımızın, babalarımızın konuştuğu, saf, bozulmamış öz Türkçeyi yaşatmanızdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Dil bir iletişim aracı olmanın yanında, toplumsal hafızanızdır, düşünce biçiminizdir, kültürünüzdür, hepsinden önemlisi dil kimliğin aynasıdır. Sizlerden dilinize sahip çıkmanızı, çocuklarınıza Gökoğuz Türkçesi’ni öğretmenizi, bu sayede ortak Türk tarihimizi, kültürümüzü ve benliğimizi canlı tutmanızı bekliyoruz. Gökoğuz Türkçesi’ni unutmayın, unutturmayın. Bunun yanında, diğer Türk topluluklarıyla, akrabalarınız olsun, Türk Cumhuriyetleriyle bağlarınızı muhakkak geliştirin. Unutmayın, biz Adriyatik’ten Çin Seddine kadar uzanan 300 milyonluk büyük bir aileyiz.”

Konuşmasının sonunda Gökoğuz Özerk Yeri marşındaki sözlere atıfta bulunarak, “Allah dilinizi, bayrağınızı yüksek kaldırmayı nasip etsin, toprağınızı korusun” temennilerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini; vefaları ve muhabbetleri için Gagauz Türklerine, destek ve katkıları için de Moldova makamlarına teşekkür ederek tamamladı.

Gagauz Özerk Yeri’nde soydaşlara hitabının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Gagauz Özerk Yeri Başkanı Vlah tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldı.

Moldova’daki resmî temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Kişinev’e geçerek Türkiye’ye hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kişinev Uluslararası Havalimanı’nda Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile eşi Galina Dodon tarafından uğurlandı.

Previous ArticleNext Article

“Çanakkale bir milletin asli kimliğini bulduğu, küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır” “Çanakkale bir milletin asli kimliğini bulduğu, küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır” için yorumlar kapalı 95993

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı, tıpkı bir Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getiren milletimiz, Çanakkale’de yazdığı destanla, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak inancı, iradeyi ve direniş ruhunu da kuşanmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniyle Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, canları ve kanları pahasına tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten büyük kahramanları rahmetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde vatanımızın bekası, milletimizin istiklal ve istikbali uğrunda toprağa düşen tüm yiğitlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

“ÇANAKKALE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞ MÜJDESİDİR”

Mehmet Akif’in “Gök kubbenin altında yatar, al kan içinde. Ey yolcu, şu topraklar için can veren erler. Hakk’ın bu veli kulları taş türbeye girmez; Gufrana bürünmüş, yalnız Fatiha bekler” duasıyla şehitleri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale’yi ‘bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan’ zafer olarak tarif ediyor. Gerçekten de Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı, tıpkı bir Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır” şeklinde konuştu.

Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getiren Türk milletinin Çanakkale’de yazdığı destanla, İstiklal Harbi’ni zafere ulaştıracak inancı, iradeyi ve direniş ruhunu da kuşandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Bu yönüyle Çanakkale, Kurtuluş Savaşımızın adeta provası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş müjdesidir. Çanakkale’yi, milletimizin bu topraklarda var olmak için verdiği en zorlu, en kutlu mücadelelerden biri olarak görüyoruz. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, 108 sene önce burada yazılan o büyük destanı daima gururla hatırlıyoruz. Çanakkale, bizim için sadece iftihar vesilesi değil, aynı zamanda zorluklar karşısında bizlere mücadele azmi veren ilham ve güç kaynağıdır.”

85 milyonun tamamının Çanakkale’den, burada koyun koyuna yatan şehitlerden, ecdadın sergilediği mücadeleden alacağı çok kıymetli dersler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle deprem ve sel felaketiyle yüreklerimizin yandığı bu sancılı dönemde, Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var. Yaklaşık 49 bin kardeşimizin hayatını kaybettiği, 11 ilimizde ciddi yıkıma ve acıya yol açan depremin yaralarını, ancak bu ruhu dirilterek sarabiliriz. Nasıl 108 sene önce omuz omuza vererek imkânsızı başardıysak, asrın felaketinin üstesinden de yine dayanışmayla, yine kardeşlikle gelebiliriz. Milletimizin, depremin ilk anlarından itibaren ortaya koyduğu birlik ve beraberlik tablosu, bu konuda bizlere umut ve güven aşılıyor” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE ŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Ziyaret ettiği şehirlerde insanların metanetini, sabrını, vakarını ve hayata yeniden tutunma iradesini gördükçe, cesaret kazandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En büyük gücümüz olan bu seferberlik ruhunun zedelenmesine fırsat vermeden, inşallah gece-gündüz çalışarak, en kısa sürede şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Hiçbir insanımızı, umutlarını bize bağlamış hiçbir vatandaşımızı çaresiz, sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

Çanakkale’nin, birbirine kenetlenmiş bir milletin aşamayacağı hiçbir engel, hiçbir badire olmadığını herkese gösterdiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, devleti ve milletiyle zorluklara göğüs gerecek, krizleri fırsata çevirecek, ‘küllerinden yeniden doğacak’ kapasiteye sahiptir. Yeter ki fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayalım. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize halel getirmeyelim. Yeter ki sürekli karamsarlık aşılayan şeamet tellallarına fırsat vermeyelim. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin diyorum” şeklinde konuştu.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünü tekrar tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “18 Mart Şehitler Günü’nde Anafartalar Komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün komutanlarımızı, kahraman Mehmetçiklerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehitler Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bu sırada askerlerce saygı atışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesinde, 16 Türk devletinin askerlerini giysileri ve bayraklarla temsil eden Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, konuşma kürsüsü yanında kendilerine ayrılan alana konuşlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız’ın da konuşma yaptığı programa, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın şehitler için dua ettiği programda, Hacı Bayram Cami İmam Hatibi Yunus Koçan da Kur’an-ı Kerim okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dua edilmesinin ardından şehitlik defterini imzaladı ve şehitliklere karanfil bıraktı

.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı için yorumlar kapalı 97779

“108 yıl önce emperyalistlere karşı Anadolu’daki Türk varlığını korumak ve bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için verdikleri mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferine ulaştıran bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, tazimle yâd ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır.

Anadolu’nun dört bir yanından gelerek yedi düvele karşı Çanakkale’de verilen topyekûn mücadelede ecdadımız, milletimizin zor günde nasıl bir ve beraber olduğunu göstermiş, şehit kanlarıyla sulanan toprağımıza düşmanın ayak basmasına izin vermemiştir.

Bugün biz de ülkemiz ve milletimiz için Çanakkale Zaferinde ortaya koyduğumuz ruh ve iradeyle çalışıyor, her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle aşabileceğimize olan inançla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Büyük bir kahramanlıkla, cesaretle yazılan şanlı tarihimize sahip çıkacak, Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bize bu vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize şükran borcumuzu ödemek, vatanımızı ve bayrağımızı her koşulda müdafaa etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”