TÜSİAV Verimlilik Platformu’nun “Yılın En Verimlileri Ödülleri” sahiplerini buldu TÜSİAV Verimlilik Platformu’nun “Yılın En Verimlileri Ödülleri” sahiplerini buldu için yorumlar kapalı 2867

TÜRK Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Verimlilik Platformu tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen “2019 yılı En Verimliler Ödülleri” sahiplerini buldu.

18 Nisan 2019 Perşembe günü Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, ve TÜSİAV üyeleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

KUTLU TAMAY “BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİDİR”

Ödül törenini açılış konuşmasını TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay yaptı. Tamay konuşmasında verimliliğin kaynakların etkin kullanılması olduğunu ve kalkınmanın en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Tamay şöyle konuştu: “Hayatın her alanında kaliteyi artıran, işlerin arzu edilen biçimde sürdürülmesini ve belirlenen hedeflere ulaşılmasını mümkün kılan verimlilik, şirketler için hayati önem taşımaktadır. İşletmelerde üretim kaynaklarının israf edilmeden en akılcı biçimde kullanılması, verimliliği artırmanın ana koşuludur. Verimlilik bir gelişme stratejisi olarak sürdürülebilir kalkınma ve büyümeyi sağlayacak en doğru yaklaşımdır. TÜSİAV Verimlilik Platformu olarak bizler; her yıl olduğu gibi, bu yıl da Verimli olan firmaları, kişileri ve kuruluşları araştırdık. Değerlendirmeler yaptık, önde gelen kurum ve kuruluşlardan fikir ve yorumlar aldık. Bu çalışmalarımızın ışığında 2018 yılında kazandıkları başarılarla, yaptıkları atılımlarla, Ekonomimize kazandırdıkları katma değer ve sağladıkları istihdamla; Verimlilik Ödüllerini hak eden bu isimleri belirlerdik. Ve şimdi de bu değerli kişi ve kuruluşları sizlerin de huzurunda ödüllendireceğiz. Eğer onları zafere giden bu zorlu yolda, biraz daha destekleyebilir ve teşvik edebilirsek, bizlerde gerçekten çok mutlu olacağız. Çünkü bize göre, başarı ödüllendirilmelidir.”

VELİ SARITOPRAK: “VERİMLİ ÇALIŞMAK DALGALI DENİZDEN BALIK TUTABİLMEKTİR”

Kutlu Tamay’ın ardından kürsüye gelen TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak ise artık bir gelenek haline gelen “TÜSİAV Verimlilik Ödülleri” için 3 ay öncesinde çalışmaya başladıklarını, kendi iş dallarında ve sektörlerinde ülke menfaatlerini düşünerek azimle çalışan kişi, kurum ve kuruluşları belirleyerek ödül sahiplerini belirlendiklerini ifade etti. Başkan Sarıtoprak “Son aylarda Kutlu Tamay ile birlikte 30 iş yeri açılışına katıldım. Gelişme yönündeki umudum artarak devam etti. Verimli çalışmak dalgalı denizden balık tutabilmektir. Ödül verdiğimiz tüm dostlar iş, aş ve istihdam sağlamış, bu zor dönemde yatırım yapmış cesur kimselerdir. Dünya bu hızla değişim yaşarken Türkiye içten içe geri kalıyor. Ancak biz Türk sanayicimize, Türk işadamımıza ve girişimcilerimize güveniyoruz. Ve hep birlikte çok daha verimli olabilmek için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Herkes ülkesi için ne yapabiliyorsa yapsın. Herkes yaptığı işin en iyisini yapsın. Çok çalışalım, çok üretelim ve çok katma değer sağlayalım. Ancak bu şekilde yaparsak, çok çalışırsak, çok üretirsek ülkemiz daha ileriye gider. Çocuklarımız için, torunlarımız için bunları yapmamız lazım. İşte bugün burada ödül alan tüm değerli dostlarımız da bu düşünce içerisinde olan ve ülkesi için canla başla çalışan kişiler. Her birine tekrar huzurunda teşekkür etmek istiyorum, çok çalıştıkları, çok ürettikleri ve verimli oldukları için”

Konuşmaların ardından Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, gazeteciler ve bilim adamlarından oluşan ödül jürisi tarafından belirlenen Yılın En Verimlileri’ne ödülleri takdim edildi.

“YILIN EN VERİMLİLERİ ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU”

En Verimli Sanayi Odası Ödülü Ankara Sanayi Odası’nın oldu. Ödülü Ankara Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir alacak. En Verimli İşadamı ödülü IMMUNAT A.Ş. – Adnan Akar’a, En verimli İş Kadını ödülü Güzelgün Danışmanlık Şerife Gürsel Güzelgün’e, En verimli Turizm yatırımcısı ödülü Sianji Otel Bodrum Recai Çakır’a, En Verimli Bilişim Firması ödülü Adres Bilgisayar Cem TUNÇ’a, En Verimli Sivil Toplum Destekçisi ödülü Emel Uslu Atik’e, En Verimli Büyüyen AVM ödülü- Podium AVM’ye, En Verimli Gayrimenkul Danışmanlık Firması –  Kırmızı Beyaz Gayrimenkul Ömer Sabri Yolaş’a, En Verimli Şehir Oteli ödülü King Otel- Cem Koçyiğitoğlu’na, En verimli Eğitim Kuruluşu Ödülü HIRMIZY Group Mustafa Hürmüzlü’ye, En verimli Hukuk Bürosu Ödülü Ulus & Ulus Hukuk Bürosu Avukat Hamdi Tahsin Ulus’a takdim edilecek.

Ayrıca Prof. Dr. Hasan BİRİ–Koru Sağlık ve Turizm Grubu Yön. Kur. Bşk.- Prof.Dr. Ali SINAĞ-Ankara Üniversitesi Teknokent Yön.Kur. Bşk.Vek., Gülşah SAATÇİ Saatçi Tercüme Hizmetleri Kurucusu “Veli SARITOPRAK Özel Ödülü’ne” layık görülen isimler oldular.

Medya alanında ise; En Verimli Magazin Dergisi MAG Dergi – Beril Çavuşoğlu, En Verimli Yazı İşleri Müdürü Ömür ÜNVER – Milliyet Gazetesi, En Verimli Genel Yayın Yönetmeni Umut KARAKÜLAH – Zafer Gazetesi,  En Verimli Ticari Gazete Ticari Hayat Gazetesi Mehmet Göktürk, En Verimli Yerel Gazete – Anadolu Gazetesi – Gülay Ertunç, En Verimli İnternet Haber Sitesi Haberankara.com – Volkan Gültekin, En verimli İnternet TV Haber Sitesi Kanal Başkent Hüseyin Yakut ve Ramazan Ceyhan ödüle layık görüldüler.

Previous ArticleNext Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de için yorumlar kapalı 246791

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile New York Başkonsolosu Reyhan Özgür tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da ABD’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, New York’ta bulunan Türkevi önünde vatandaşlar tarafından karşılandı.

“Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor” “Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor” için yorumlar kapalı 238982

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere gideceği Amerika Birleşik Devletleri’ne hareketinden önce yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor. Ülkemize karşı oluşan bu müspet havayı yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla büyüme hedefimize katkı yapacak bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin 78. Genel Kurulu’na iştirak etmek üzere New York’a doğru yola çıkacaklarını belirterek, BM üyesi tüm ülkelerin temsil edildiği Genel Kurul görüşmelerine 150’den fazla ülkenin devlet ve hükûmet başkanı düzeyinde katılımının beklendiğini söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu sene de ABD’de son derece yoğun bir temas ve toplantı trafiğinin olacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl Genel Kurul genel görüşmelerinin “Güvenin yeniden tesisi ve küresel dayanışmanın yeniden canlandırılması” temasıyla yapıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul görüşmelerinin ilk günü olan 19 Eylül Salı günü kendisinin de BM Genel Kurulu’na hitap edeceğini dile getirerek, konuşmasında kalkınmadan insani yardımlara, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasından küresel dayanışmanın yeniden tesisine kadar attıkları adımlara değineceğini kaydetti.

Bu vesileyle uluslararası gündemdeki temel meselelere ilişkin görüşlerini de paylaşacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca mevcut küresel sınamalar karşısında Türkiye’nin oynadığı kritik rolü vurgulayacağız. Bir süredir her platformda dillendirdiğimiz ‘Dünya 5’ten büyüktür’ tespitimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz. Son olarak BM Genel Sekreteri Sayın Guterres bu konuda çok net bir tavır ortaya koydu. Sayın Genel Sekreter’in ‘2. Dünya Savaşı sonrası kurulan yapıların bugünün dünyasını yansıtmadığı’ tespitine biz de katılıyoruz. Bunu görüşmemizde kendisine de bizzat ifade edeceğim. Genel Kurul marjında BM Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda ülkeden mevkidaşlarımla görüşmeler gerçekleştireceğim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinde ABD’de yaşayan vatandaşlar ve soydaş topluluklarla bir araya geleceğini belirterek, ayrıca düşünce kuruluşu temsilcileriyle de istişarelerinin olacağını anlattı.

ABD iş dünyasının seçkin üyeleri ile görüşerek Türkiye’deki yatırımlarını artırmaları noktasında atılabilecek adımları ele alacaklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemizde 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin demokratik olgunluk içinde tamamlanmasının iş çevrelerinin Türkiye’ye yönelik ilgisini artırdığını görüyoruz. Gerek kabinemize gerek ekonomideki kurmay kadromuza gerekse kısa süre önce açıkladığımız Orta Vadeli Program’a uluslararası yatırımcılar büyük güven duyuyor. Sadece son 3 ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık artış oldu. Bugün itibarıyla Merkez Bankamızın toplam brüt rezervleri 120 milyar doları geçmiş bulunuyor. Dünya Bankasının geçen hafta yaptığı açıklama, ülkemize duyulan güvenin bir başka örneğidir. İnşallah buna yakında yenileri eklenecektir. “

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamlelerin takdirle karşılandığını dile getirerek, “Ülkemize karşı oluşan bu müspet havayı, yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla kaliteli büyüme hedeflerimize katkı yapacak bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

“KÜRESEL SİSTEMDE TAŞLARIN YERİNDEN OYNADIĞI BU DÖNEMİ ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ ADINA FIRSATA ÇEVİRMEKTE KARARLIYIZ”

Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek için içeride ve dışarıda her türlü çabayı gösterdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi ülkemiz ve milletimiz adına fırsata çevirmekte kararlıyız. Bu süreçte kavgadan, tartışmadan ve Bizans’ı çırak çıkartacak taht oyunlarından başlarını kaldıramayanları ise kendi hâllerine bırakacağız. Varsın onlar didişmeye, birbirlerine laf yetiştirmeye devam etsinler. Varsın onlar koltuklarını korumak için daha düne kadar savundukları tüm ilkeleri ayaklar altına alsın. Biz bunları asla önemsemiyoruz. Biz son 21 yıldır olduğu gibi yine sadece işimize bakıyoruz. Tüm vaktimizi ve enerjimizi milletimize hizmet için sarf ediyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirecekleri ziyaretler ve görüşmelerin ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Karabağ’da tansiyonun yeniden yükseldiği ve Azerbaycan ile Ermenistan liderleriyle görüştüğü hatırlatılarak, Ermenistan’ın tutumunu nasıl bulduğu ve kendisi öncülüğünde üçlü bir toplantı söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda tabii bizim öncülüğümüzde üçlü bir görüşme teklifimizi kendilerine ilettik ama bu konuda üçlüden öte biz dörtlü bir teklifte bulunduk. Yani değişik, buralarla ilgisi, alakası olmayan liderlerle değil, ‘Gelin şu anda işin içinde olan Sayın Putin, Sayın Aliyev, şahsım ve Paşinyan hep birlikte dörtlü olarak böyle bir toplantıyı yapalım. Adımı da ona göre atalım’ diye böyle bir teklifte bulunduk. Henüz bize olumlu-olumsuz bir dönüş olmadı ve konuyla ilgili Sayın Aliyev’le de daha da görüşeceğiz, olgunlaştıracağız ve gelişmeleri yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20’de ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirildiği, burada İsveç’in NATO üyeliğinin de gündeme geldiği anımsatılarak, İsveç’te terör örgütü üyelerinin gösterilerinin devam etmesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, “Bu konuda özellikle Batı, ikide bir ‘İsveç, İsveç, İsveç’ diyor, biz de diyoruz ki ‘Bizim parlamentomuz kararı vermedikten sonra bizim kalkıp da yolda yürürken ‘evet’ veya ‘hayır’ dememiz mümkün değil. Öncelikle, İsveç’in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki, şu anda İsveç üzerine düşen görevi yerine getiriyor mu? Bize ikide bir şunu söylüyorlar. İşte ‘Yasa hazırladılar.’ Yasayı hazırlamak yetmez, yasayı uygulamak gerekir. Şu anda İsveç ister anayasa ister yasa değişikliği, ne yaparsa yapsın ama kalkıp da teröristleri İsveç polisinin koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa bu ne demektir? Bunlar görevini yerine getirmiyor demektir ve yine terör eylemleri Stockholm caddelerinde devam ediyor demektir. O zaman bize verilen sözler tutulmuyor. Bize verilen sözler tutulmadığı zaman, benim parlamentom bu konuda nasıl bir tavır takınır, bunu herkes takdir etsin. Yani F-16’larla ilgili ne deniyor? ‘Temsilciler Meclisi karar vermeden bu olmaz.’ Tamam da şimdi orada Temsilciler Meclisi varsa benim de parlamentom var. Parlamentonun nasıl bir karar vereceğini ben kestirip atamam. Sevk etmekse, biz böyle bir talebi parlamentomuza sevk ederiz ama parlamentomuzdan nasıl bir karar çıkar, o parlamentomuzun takdirindedir.”

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 2022 raporunda yer alan Türkiye’nin AB’ye katılım süreciyle ilgili ifadeler hakkındaki değerlendirilmeleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli arkadaşlar benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız, Avrupa Birliği Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği’nin Türkiye’den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra da Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz” şeklinde konuştu.

seers cmp badge