Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi için yorumlar kapalı 90232

Rusya ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Batı Şeria’ya ilişkin açıklaması hakkında, “Filistinlilerin topraklarında İsrail’in işgal adımlarından bir tanesi olacaktır. Batı Şeria, kesinlikle Filistinlilerin topraklarıdır. Bu konuda bizler Filistinlilerin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konuşmasının başında Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’nın sekizincisi için Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile yoğun bir temas içerisinde olunduğunu, iki ülke iş birliğinin her geçen gün artarak, güçlenerek devam ettiğini kaydetti.

SURİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGESEL VE KÜRESEL GELİŞMELERİ ELE ALACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2010 yılında tesis edilen Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantıları’nın kurumsal bir özellikle devam ettiğine vurgu yaparak, “Bu toplantı Sayın Putin’le yılbaşından itibaren üçüncü defa yüz yüze bir görüşmeyi gerçekleştireceğimiz buluşma olacaktır. Ziyaret sırasında ikili ilişkilerimizi değerlendireceğiz, Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız” dedi.

Türkiye–Rusya ilişkilerinin ticaretten turizme, enerjiden kültüre tüm alanlarda gelişmeye devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ticaret hacminin geçen yıl yüzde 15’lik bir artışla 26 milyar dolara ulaştığını anımsatarak bu rakamın çok daha üzerinde bir potansiyele sahip olunduğuna inandığını dile getirdi.

“TÜRK VE RUS İŞ ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Ziyareti kapsamında; Türk ve Rus iş adamlarıyla bir araya geleceğini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iş adamlarına hitap edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemlerindeki önemli bir konunun da vize serbestisi olduğunu, öncelikle hususi pasaport hamilleriyle tır şoförleri için vize muafiyetinin acilen uygulamaya geçmesi, sonrasında da bunun tüm vatandaşları teşmil edilecek şekilde genişletilmesinin hedefleri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılında Moskova’daki Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı’nda Rusya Devlet Başkanı Putin ile 2019 yılının Türkiye-Rusya karşılıklı kültür ve turizm yılı olmasını kararlaştırdıklarını hatırlatarak, “Bu ziyaretim sırasında Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Bolşoy Tiyatrosunda sahnelenecek Troya Operasıyla etkinliklere start verilmiş olacak. Kültür Sanat faaliyetleri yıl boyunca karşılıklı olarak sürdürülecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sekizincisi düzenlenecek olan Türkiye–Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’nın ilişkilerde yeni ufuklar açacağına inandığını belirterek, alınacak kararların, imzalanacak anlaşmaların iki ülke için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

“BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZ YAPILMIŞ DURUMDA”

Terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin seçim öncesinde “Bir gece ansızın gelebiliriz” dediği anımsatılarak, “Herhangi bir operasyon da masada olacak mı?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cevabı verdi: “Bütün hazırlıklarımız bizim yapılmış durumda. Yani bütün sınır boyundaki hazırlıklarımız, olması gerekenler, her şeyiyle hazır konumdayız. Ve o sır cümle var ya, işte o sır cümle aynen masadadır. Bir gece ansızın gelmesi gereken veya gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Tabi bunlar da bizim yine bu seyahatimizde, özellikle baş başa görüşmemizde, ikili görüşmemizde ele alacağımız konudur, konulardır.”

“İSRAİL’İN 1948’DEN BU YANA YAPTIĞI HER ŞEY YASA DIŞIDIR, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARLARINA AYKIRIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin İsrail’e ilhakına ilişkin açıklamalarını da “Netanyahu’nun yaptığı her iş bir defa uluslararası hukuka aykırıdır” sözleriyle değerlendirdi.

İsrail’in 1948’den bu yana yaptığı her şeyin yasa dışı, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’yı arkalarına almak suretiyle bugüne kadar hep bu adımları atmışlardır. Nitekim başkent meselesinde attıkları adımlarda da yine başı biliyorsunuz Amerika çekmiştir. Tabii arkasından pek gelen olmamıştır, o ayrı mesele. Yine Amerika’nın dayatmasıyla şöyle birkaç yer bunlara uymuştur. Ve Golan ile ilgili olarak atılan adımda da yine bunu görüyoruz, Batı Şeria’da da yine bunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin attığı adımlara Birleşmiş Milletlerin uymadığını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden buna dair olumlu bir karar çıkmadığını belirterek, “Aynı takım elbiseyle, aynı kravatla vesaire çıkıp Amerika’da bir basın toplantısı yapmak suretiyle âdeta oldu bittiye bu işi getirmek istemeleri ve yarın İsrail’le yapılacak seçim öncesi bir seçim yatırımı noktasından böyle bir adımın atılması ve Orta Doğu’ya maalesef yeniden bir karanlık gelecek bunların hazırlaması kabul edilebilir bir şey değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ziyaretinde bu konuları da görüşeceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır ve bu Filistinlilerin topraklarında İsrail’in attığı işgal adımlarından yine bu bir tanesi olmuş olacaktır. Ve bu konuda bizler bugüne kadar nasıl Filistinlilerin yanında yer aldıysak, yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SEÇİM SÜRECİ BİTTİ, BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ YARGI SÜRECİDİR”

AK Parti’nin, bazı usulsüzlükler olduğu iddiasıyla İstanbul’da tüm oyların sayımı için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağı yönünde parti yöneticilerinin açıklamalarının anımsatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Usulsüzlükler tabii bazı değil neredeyse bütünü usulsüz, böyle bir durum olduğu için zaten bu yola başvuruluyor. Şimdi daha önce de ifade ettiğim gibi, bu işin seçim süreci bitti. Şimdi bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde de bu işin patronajı biliyorsunuz Yüksek Seçim Kurulu’ndadır. Yani burada Yüksek Seçim Kurulu özellikle tüm siyasi partilerin bu sadece yani AK Parti’ye ait olan bir şey değil. Yani bizler bize gönül vermiş, tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma noktasında onların hukukunu da bizim yine hukuk çerçevesinde koruma mecburiyetimiz var. Şimdi ne diyor vatandaş? Benim hukukumu koru. Çünkü biz burada organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz diyorlar. Şimdi bizler de siyasi parti olarak bu organize suçun örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız, tevsik etmiş durumdayız dolayısıyla, zaten Yüksek Seçim Kurulu’na da giderken biz bu belgelerle, bu bilgilerle, hatta hatta televizyon tespitleri var, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl, ne gibi yolsuzluklar yapılmış veyahut da boş arazilerde, tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle nasıl oylar kullanılmış bunları göstermek suretiyle herhalde bundan daha müdellel bir şey olabilir mi, daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bütün bunlarla beraber bu adımı atacağız. Ortada işte 320-330 bin civarında şu anda geçersiz oy var onlar bir tarafa. Bunun sayımını yapamayız, bunun sayımını yapamaz diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var, yapılabilecek hukuk içerisinde bir şeyler var. Tabi bunları da bizim Yüksek Seçim Kurulu’ndan beklememiz en tabi, en doğal hakkımızdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 milyonu aşan seçmenin bulunduğu İstanbul’da 13-14 bin oy farkla seçimi kazandım havasına girmenin kimsenin hakkı ve salahiyeti olmadığını vurgulayarak, “İtiraz mercileri biter, bittikten sonra çıkan neticede başımız gözümüz üstüne deriz olay bu kadar basit” dedi.

“BİZİM İSTANBUL HALKINA TEŞEKKÜR ETMEMİZDEN DAHA DOĞAL, DAHA TABİİ NE OLABİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık sonuçlarına örgütlü müdahale iddialarına ilişkin bir soru üzerine de “Örgütlü müdahalenin içinde tabi savcılıklara duyurular var o ayrı bir konu onu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır, işin o boyutu ayrı, çünkü bu işin hırsızlık boyutu, ama birde sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi biz YSK’ya gidiş sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir o ayrı bir iş, ama o diğeri ise ayrı bir konu her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız” değerlendirmesinde bulundu.

Seçimi kazananların teşekkür pankartları asmasına, yasalara ters olmadığı takdirde kimsenin bir şey diyemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün mesele Yüksek Seçim Kurulu’nun noktayı koyduğu o son andır, oraya bakmamız lazım. Ve bunlar bizi çok da rahatsız etmez, biz bu konularda rahatız. Hem ne kadar karşı taraf bunlardan rahatsız oluyorsa da bizim İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal, daha tabii ne olabilir” diye konuştu.

TÜRKİYE,ADANA, ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, ARTVİN, AYDIN, BALIKESİR, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, HATAY, ISPARTA, MERSİN, İSTANBUL, İZMİR, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MANİSA, KAHRAMANMARAŞ, MARDİN, MUĞLA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, TUNCELİ, ŞANLIURFA, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, BARTIN, ARDAHAN, IĞDIR, YALOVA, KARABÜK, KİLİS, OSMANİYE, DÜZCE,PATRONLAR GAZETESİ,GENÇ PATRONLAR DÜNYASI ,TÜRK İŞ DÜNYASI ,PATRONLAR HABER ,
Previous ArticleNext Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de için yorumlar kapalı 246791

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile New York Başkonsolosu Reyhan Özgür tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da ABD’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, New York’ta bulunan Türkevi önünde vatandaşlar tarafından karşılandı.

“Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor” “Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor” için yorumlar kapalı 238982

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere gideceği Amerika Birleşik Devletleri’ne hareketinden önce yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor. Ülkemize karşı oluşan bu müspet havayı yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla büyüme hedefimize katkı yapacak bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin 78. Genel Kurulu’na iştirak etmek üzere New York’a doğru yola çıkacaklarını belirterek, BM üyesi tüm ülkelerin temsil edildiği Genel Kurul görüşmelerine 150’den fazla ülkenin devlet ve hükûmet başkanı düzeyinde katılımının beklendiğini söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu sene de ABD’de son derece yoğun bir temas ve toplantı trafiğinin olacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl Genel Kurul genel görüşmelerinin “Güvenin yeniden tesisi ve küresel dayanışmanın yeniden canlandırılması” temasıyla yapıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul görüşmelerinin ilk günü olan 19 Eylül Salı günü kendisinin de BM Genel Kurulu’na hitap edeceğini dile getirerek, konuşmasında kalkınmadan insani yardımlara, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasından küresel dayanışmanın yeniden tesisine kadar attıkları adımlara değineceğini kaydetti.

Bu vesileyle uluslararası gündemdeki temel meselelere ilişkin görüşlerini de paylaşacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca mevcut küresel sınamalar karşısında Türkiye’nin oynadığı kritik rolü vurgulayacağız. Bir süredir her platformda dillendirdiğimiz ‘Dünya 5’ten büyüktür’ tespitimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz. Son olarak BM Genel Sekreteri Sayın Guterres bu konuda çok net bir tavır ortaya koydu. Sayın Genel Sekreter’in ‘2. Dünya Savaşı sonrası kurulan yapıların bugünün dünyasını yansıtmadığı’ tespitine biz de katılıyoruz. Bunu görüşmemizde kendisine de bizzat ifade edeceğim. Genel Kurul marjında BM Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda ülkeden mevkidaşlarımla görüşmeler gerçekleştireceğim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinde ABD’de yaşayan vatandaşlar ve soydaş topluluklarla bir araya geleceğini belirterek, ayrıca düşünce kuruluşu temsilcileriyle de istişarelerinin olacağını anlattı.

ABD iş dünyasının seçkin üyeleri ile görüşerek Türkiye’deki yatırımlarını artırmaları noktasında atılabilecek adımları ele alacaklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemizde 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin demokratik olgunluk içinde tamamlanmasının iş çevrelerinin Türkiye’ye yönelik ilgisini artırdığını görüyoruz. Gerek kabinemize gerek ekonomideki kurmay kadromuza gerekse kısa süre önce açıkladığımız Orta Vadeli Program’a uluslararası yatırımcılar büyük güven duyuyor. Sadece son 3 ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık artış oldu. Bugün itibarıyla Merkez Bankamızın toplam brüt rezervleri 120 milyar doları geçmiş bulunuyor. Dünya Bankasının geçen hafta yaptığı açıklama, ülkemize duyulan güvenin bir başka örneğidir. İnşallah buna yakında yenileri eklenecektir. “

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamlelerin takdirle karşılandığını dile getirerek, “Ülkemize karşı oluşan bu müspet havayı, yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla kaliteli büyüme hedeflerimize katkı yapacak bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

“KÜRESEL SİSTEMDE TAŞLARIN YERİNDEN OYNADIĞI BU DÖNEMİ ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ ADINA FIRSATA ÇEVİRMEKTE KARARLIYIZ”

Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek için içeride ve dışarıda her türlü çabayı gösterdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi ülkemiz ve milletimiz adına fırsata çevirmekte kararlıyız. Bu süreçte kavgadan, tartışmadan ve Bizans’ı çırak çıkartacak taht oyunlarından başlarını kaldıramayanları ise kendi hâllerine bırakacağız. Varsın onlar didişmeye, birbirlerine laf yetiştirmeye devam etsinler. Varsın onlar koltuklarını korumak için daha düne kadar savundukları tüm ilkeleri ayaklar altına alsın. Biz bunları asla önemsemiyoruz. Biz son 21 yıldır olduğu gibi yine sadece işimize bakıyoruz. Tüm vaktimizi ve enerjimizi milletimize hizmet için sarf ediyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirecekleri ziyaretler ve görüşmelerin ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Karabağ’da tansiyonun yeniden yükseldiği ve Azerbaycan ile Ermenistan liderleriyle görüştüğü hatırlatılarak, Ermenistan’ın tutumunu nasıl bulduğu ve kendisi öncülüğünde üçlü bir toplantı söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda tabii bizim öncülüğümüzde üçlü bir görüşme teklifimizi kendilerine ilettik ama bu konuda üçlüden öte biz dörtlü bir teklifte bulunduk. Yani değişik, buralarla ilgisi, alakası olmayan liderlerle değil, ‘Gelin şu anda işin içinde olan Sayın Putin, Sayın Aliyev, şahsım ve Paşinyan hep birlikte dörtlü olarak böyle bir toplantıyı yapalım. Adımı da ona göre atalım’ diye böyle bir teklifte bulunduk. Henüz bize olumlu-olumsuz bir dönüş olmadı ve konuyla ilgili Sayın Aliyev’le de daha da görüşeceğiz, olgunlaştıracağız ve gelişmeleri yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20’de ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirildiği, burada İsveç’in NATO üyeliğinin de gündeme geldiği anımsatılarak, İsveç’te terör örgütü üyelerinin gösterilerinin devam etmesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, “Bu konuda özellikle Batı, ikide bir ‘İsveç, İsveç, İsveç’ diyor, biz de diyoruz ki ‘Bizim parlamentomuz kararı vermedikten sonra bizim kalkıp da yolda yürürken ‘evet’ veya ‘hayır’ dememiz mümkün değil. Öncelikle, İsveç’in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki, şu anda İsveç üzerine düşen görevi yerine getiriyor mu? Bize ikide bir şunu söylüyorlar. İşte ‘Yasa hazırladılar.’ Yasayı hazırlamak yetmez, yasayı uygulamak gerekir. Şu anda İsveç ister anayasa ister yasa değişikliği, ne yaparsa yapsın ama kalkıp da teröristleri İsveç polisinin koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa bu ne demektir? Bunlar görevini yerine getirmiyor demektir ve yine terör eylemleri Stockholm caddelerinde devam ediyor demektir. O zaman bize verilen sözler tutulmuyor. Bize verilen sözler tutulmadığı zaman, benim parlamentom bu konuda nasıl bir tavır takınır, bunu herkes takdir etsin. Yani F-16’larla ilgili ne deniyor? ‘Temsilciler Meclisi karar vermeden bu olmaz.’ Tamam da şimdi orada Temsilciler Meclisi varsa benim de parlamentom var. Parlamentonun nasıl bir karar vereceğini ben kestirip atamam. Sevk etmekse, biz böyle bir talebi parlamentomuza sevk ederiz ama parlamentomuzdan nasıl bir karar çıkar, o parlamentomuzun takdirindedir.”

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 2022 raporunda yer alan Türkiye’nin AB’ye katılım süreciyle ilgili ifadeler hakkındaki değerlendirilmeleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli arkadaşlar benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız, Avrupa Birliği Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği’nin Türkiye’den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra da Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz” şeklinde konuştu.

seers cmp badge